חביתת ירק

פברואר 25, 2013 at 8:49 am כתיבת תגובה

חביתה בלי ביצים !? אמנם אחד הדברים שקשה להחליף בתזונה הטבעונית זה חביתה אבל מסתבר שגם זה אפשרי, ואפילו ממש טעים.

המתכון הבא הוא על בסיס קמח חומוס מעורבב במים (זה התחליף לביצה בעצם), והרבה ירק (פטרוזיליה, כוסברה, ושמיר). מהניסיונות שעשיתי אני יכולה להגיד שללא ספק עדיף לערבב את זה במחבת (כמו שמכינים מקושקשת) וכך מתקבל מרקם עסיסי, ממש כמו של חביתה. כמובן שהכי טעים בפיתה עם טחינה, צ'ילי קצוץ, וסלט ירקות.

חביתת ירק – מתכון:

החומרים (כמות שמספיקה ל2-3 אנשים):

3/4 כוס קמח חומוס (ניתן לקנות בחנויות טבע או תבלינים)

3/4  כוס מים קרים

מלח, פלפל (לפי הטעם)

1/4 כפית כורכום

פטרוזיליה קצוצה

כוסברה קצוצה

שמיר קצוץ

* אני אוהבת המון ירק (וזה גם בריא), אז הכמות היא בערך כוס ירק קצוץ (שזה בערך 1/3 חב' פטרוזיליה, 1/3 חב' כוסברה, ו-1/3 חב' שמיר)

1/2 בצל לבן גדול פרוס

3-4 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לערבב היטב בעזרת מזלג את הקמח חומוס והמים, עד למרקם חלק.

קמח חומוס

קמח חומוס

כך צריך להיות המרקם

להוסיף את שאר המרכיבים. אם העיסה נראית דחוסה מידי אז להוסיף עוד רבע כוס מים ולערבב היטב. המרקם צריך להראות כמו בתמונה למעלה.

4

לחמם שמן זית במחבת עם ציפוי מונע הדבקות (קמח חומוס נוטה להדבק לכן אם אין לכם מחבת כזו קשה לי להאמין שזה יעבוד) .

להוסיף את הבלילה, לחכות חצי דקה שיקרש בתחתית מעט ואז לערבב בעדינות כדי ליצור "גושים".

לערבב כל כמה דקות, ובינתיים לבשל מכוסה. עד שמבחוץ קריספי ובפנים לא נוזלי.

פשוט כמו שמכינים חביתה מקושקשת.

* מומלץ לאכול ליד סלט ירקות וטחינה.

בתאבון !

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

פסטה עם fake meatballs מטפחות פסטה עם עגבניות שרי שרופות, שום, יין לבן ובזיליקום טרי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: