פסטה עם fake meatballs

ינואר 11, 2013 at 2:51 pm כתיבת תגובה

השילוב של קציצות מתובלות, רוטב עגבניות טוב, לינגוויני שיצא מהמים ובזיליקום טרי מלמעלה הוא מנצח בעיני. מסוג המנות שקשה לחשוב למה אנחנו לא אוכלים לעיתים תכופות יותר אבל מצד שני מנה שדורשת השקעה ומיומנות כדי שתצליח ולכן בדרך כלל נוקטים בגישה העצלנית ומכינים את הפסטה רק עם רוטב עגבניות. אבל לא עוד ! קראו את המתכון בדקדקנות וההצלחה תהיה בהישג ידכם.

אחת הארוחות ערב הכיפיות שאני יכולה לתאר לעצמי ( לסתם ערב רגוע בבית או לאירוח) ; שימו בכלי הגשה גדול במרכז השולחן, לצד סלט חסה עם ויניגרט טוב, יין אדום, ואתם מסודרים.

והכי כיף – היום שאחרי : כריך מיטבולס עם חמוצים, צ'ילי, ובצל סגול.. מממ – יאמי

אני מודה שזה אינו מתכון למתחילים וזה בגלל הקושי שבהכנת הקציצות כך שלא יתפרקו, אבל קציצות מתפרקות זו חוויה שכל טבח טבעוני חווה לפחות כמה וכמה פעמים. אז מה עושים ? קודם כל, מומלץ לשחק עם הכמויות עד שמגיעים להבנה של איך התערובת צריכה להיות מבחינת הסמיכות והאיזון בין המרכיבים. כדאי לנסות לטגן קציצה אחת ואם היא מתפרקת להוסיף עוד תחליף ביצה (הסבר במתכון) או פירורי לחם.

מתכון :

 חבילה של הפסטה האהובה עליכם, למתכון הזה אני משתמשת בברילה מס' 5  (ספגטי קלאסי), בוקטיני (הפסטה עם החור) – מס' 9, או מס'  13 (לינגוויני)

לרוטב :

בצל לבן גדול חתוך לקוביות (קטנות)

2-4 שיני שום (לפי הטעם)

בזיליקום / אורגנו / פטרוזיליה

צנצנת רוטב עגבניות של ברילה או כל חברה איטלקית אחרת (אפשר גם מקופסת שימורים)

חבילה קטנה של רסק עגבניות

קורט סוכר (כדי לשבור את החמיצות של העגבניות)

מלח, פלפל

מים רותחים

ההכנה :

מטגנים את הבצל בשמן רגיל/זית על אש בינונית (כמובן שמומלץ מחבת רחבה עם תחתית עבה , אבל כל סיר יעשה את העבודה) , כשהבצל נהיה שקוף (לא זהוב !) מוסיפים  את השום (קצוץ או כתוש) ומערבבים טוב כדי לתת טעם לשמן. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר.

מערבבים היטב את רסק העגבניות ומטגנים תוך כדי עירבוב כ-5-7 דקות (השלה הזה מאוד חשוב, כי צריך להוציא את הטעמים ה"לא טובים" של הרסק עגבניות, וזה על ידי : מחבת חמה + עירבוב מתמיד) אם ממש נדבק למחבת אז להוסיף חצי כוס מים ולהמשיך לערבב.

מוסיפים כמה עלי תבלין (בזיליקום/אורגנו /פטרוזיליה …) ולאחר מכן מוסיפים את תכולת צנצנת הרוטב.

זה לא פרסומת סמויה פשוט אהבתי את הקופסא

זה לא פרסומת סמויה פשוט אהבתי את הקופסא

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים טוב, ומוסיפים 3/4 כוס מים רותחים (בתור התחלה). מביאים לרתיחה ומערבבים שוב.

מבשלים עם מכסה ,חצי שעה-ארבעים דקות (כדי לתת טעם לרוטב) על אש מאוד קטנה. אם הרוטב מסמיך מידי להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים ולערבב. לשים לב שלא נדבק לתחתית הסיר בזמן הבישול.

ככה הרוטב נראה לאחר בישול של 40 דקות

ככה הרוטב נראה לאחר בישול של 40 דקות

לגבי הוספת מים – לפי העין, הרוטב כמובן לא צריך להיות דליל אבל גם לא סמיך מידי ; צריכות להיכנס הקציצות פנימה והרוטב מצטמצם כשהוא מתקרר.

לכדורי ה"בשר" (כמות ל10-15 כדורים) :

חצי חבילה  של טחון טבעול , מופשר במיקרו

חצי כוס שבבי סויה יבשים (להכנת קציצות)

פטרוזיליה קצוצה דק דק (לפי הטעם)

תפוח אדמה גדול מבושל ומעוך לפירה (אני עושה זאת במיקרו  – הסבר בסוף המתכון)

בצל קצוץ דק, או מגורר במגרדת וסחוט היטב

שן שום כתושה

חצי כוס פירורי לחם (להוסיף לפי המרקם אם צריך)

3 כפות קמח חומוס מהול ב4 כפות מים (תחליף לביצה)

כף פשתן טחון מהול בכף מים – לערבב בכוס/קערה קטנה (זה תחליף לביצה – אם אין אז לא חובה.. אפשר להסתפר בקמח חומוס)

כף טחינה גולמית (לא חובה)

כף קטשופ/רוטב ברביקיו

תבלינים : מלח, פלפל, כמון/בהרט לקציצות (נותן טעם "בשרי")

אופן ההכנה :

ניגש להכנת הקציצות ;

את שבבי הסויה היבשים להשרות בקערה עם מים לחצי שעה ולסחוט היטב.

לערבב את כל חומרי הקציצות , ללוש היטב עם הידיים עד שמתקבל מרקם אחיד.

ליצור כדורים בידיים רטובות, לטגן על אש בינונית-מינוס, עד שמשחים משני הצדדים, להוציא בעדינות (קצת מתפרק) ולתת לקציצות לנוח , עדיף במקרר אפילו לכמה שעות (חצי שעה מינימום – זה ע"מ למנוע התפרקות של הקציצות ברוטב).

הקציצות לאחר הטיגון

הקציצות לאחר הטיגון

* עדיף לטגן קציצה אחת ולראות את המרקם. הוא לא אמור להיות מאוד קשה, הקציצות מתייצבות הכי טוב אחרי לילה במקרר, לכן מומלץ להכין יום מראש ורק ביום למחרת להכניס לרוטב. אבל הקציצות גם לא צריכות להיות רכות מידי ובטח שלא להתפרק. יכול להיות שתצתרכו גם כוס פירורי לחם ולא חצי כוס. לכן אל תצמדו למתכון אלא לתחושות שלכם.

 הרכבת המנה :

להרתיח את רוטב העגבניות, להוסיף (בעדינות !) את הקציצות, בגלל זה עדיף מחבת/סיר רחב כדי לא לערבב ולמעוך את הקציצות בתוך הרוטב.

בעיקרון , לא לערבב, רק להזיז בעדינות עם הכף כדי שהקציצות יצופו ברוטב.

DSC_0647

כל הקציצות ברוטה לאחר ערבוב עדין

כל הקציצות ברוטה לאחר ערבוב עדין

לבשל יחדיו 10 דקות, ולהוריד מהאש.

להוסיף עוד בזיליקום/אורגנו/פטרוזיליה מלמעלה , ולתקן את התיבול.

ועכשיו, אחרי שהרוטב מוכן , הכינו את הפסטה לפי הוראות היצרן.

אני אישית אוהבת לערבב את הפסטה המוכנה עם אורגנו יבש,שמן זית,  וקצת שום כתוש. שימו מהפסטה בקערה, מעליה מהרוטב, אפשר לפזר צ'ילי גרוס או טבסקו מעל.

זהו זה.. המנה מוכנה. הכי טעים בעולם, באמת

זהו זה.. המנה מוכנה. הכי טעים בעולם, באמת

ביס מישהו?

ביס מישהו?

כריך מיטבולס:

לחם טרי

שאריות מהרוטב עם ה(פייק) מיטבולס

מלפפון חמוץ פרוס דק

בצל סגול פרוס דק

צ'ילי פרוס דק

חסה

הרכבת המנה:

מחממים מעט את הלחם בתנור / טוסטר מרוח במעט שמן זית

מניחים מעל את המיטבולס

המלפפון החמוץ, הבצל, הצ'ילי והחסה, ובתאבון !

תפוחי אדמה :

אוקיי התפוחי אדמה האלה יוצאים מדהים.. ככה ששווה לנסות

קולפים תפוחי אדמה, מניחים בכלי למיקרו עם מעט מים ומכניסים ל-5-6 דקות. מחכים מעט שהתפוחי אדמה יתקררו. חותכים לפרוסות עבות. בינתייפ מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית, מטגנים את תפוחי האדמה משני הצדדים עד שרכים לחלוטין. מפזרים מעל מלח ופלפל (אפשר גם טיפה פפריקה). הבישול הקודם במיקרו גורם לתפוחי אדמה להיות נימוחים מבפנים וקריספים בחוץ.

DSC_0785

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

מרק אפונה, מנגולד, פטריות וגריסי פנינה חביתת ירק

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: