מרק אפונה, מנגולד, פטריות וגריסי פנינה

ינואר 7, 2013 at 11:00 am 2 תגובות

עם רוחות כאלה בחוץ איך אפשר שלא לפרסם מתכון לעוד מרק? הפעם מרק פשוט להכנה שתמיד יוצא טעים. את הפטריות אני בדרך כלל לא מוסיפה, אבל היו לי במקרר ולכן החלטתי לנסות. יצא מצויין, אבל אפשר גם בלי. 

המתכון:

החומרים:

בצל גדול קצוץ לקוביות

3-4 שיני שום פרוסות

שורש פטרוזיליה מגורד

חצי שורש סלרי מגורד

שתי פטריות גדולות פרוסות דק

*אם אין לכם שורשים בהחלט אפשר לוותר, זה מוסיף טעם, אבל לא הכרחי

חבילה של מנגולד, שטוף וקצוץ – החלק הלבן (הגבעול)  בנפרד והעלים בנפרד – אני אוהבת לשים רק חצי מכמות החלק הלבן במרק

1/2 -3/4 חבילה אפונה קפואה

מלח, פלפל

לימון

1/3 כוס גריסי פנינה

אופן ההכנה:

להשרות את הגריסי פנינה במים חצי שעה, ואז לבשל במים רותחים עד שהם מוכנים (20-40 דקות , תלוי בסוג, פשוט לטעום) , ולשטוף במסננת במים קרים. לשמור בצד.

בסיר גדול לטגן בשמן זית את הבצל, השום, הסלרי, הפטרוזיליה, החלק הלבן של המנגולד , המלח והפלפל עד שהבצל נהיה שקוף. לא לשרוף את השום, אז להשגיח.

להוסיף את הפטריות ולטגן היטב עד שמקבלות צבע.

להוסיף את עלי המנגולד הקצוצים ולטגן היטב.

להוסיף את האפונה הקפואה, ולכסות הכל במים רותחים. לתקן תיבול (להוסיף עוד מלח/פלפל שחור אם צריך)

לבשל כ-40 דקות עם מכסה, עד שהאפונה מתרככת.

לתת למרק לנוח חצי שעה, ואז לטחון בבלנדר מוט. שימו לב – לטחון קצת בכל פעם עד שמגיעים למרקם הרצוי, המרק צריך להסמיך אבל שישארו בו המנגולד והאפונה. כלומר בערך 1/3 טחון, ו2/3 לא טחון. כמו בתמונה.

מוסיפים את גריסי הפנינה, ומערבבים. אם את מגישים את המרק בשלב הזה אז תנו לו רתיחה קלה, כי הגריסי פנינה הקרים מקררים את המרק.

לסחוט מעט לימון, להוסיף עוד מלח ופלפל אם צריך. ובתאבון !

לשטוף את המנגולד היטב. אני שוטפת ואז מייבשת במייבש חסה

לשטוף את המנגולד היטב. אני שוטפת ואז מייבשת במייבש חסה

המנגולד חתוך לפרוסות

המנגולד חתוך לפרוסות

כל כך הרבה ירוק בסיר!

כל כך הרבה ירוק בסיר!

DSC_0240

המרק בתחילת הבישול

המרק בתחילת הבישול

כך נראים גריסי פנינה מבושלים

כך נראים גריסי פנינה מבושלים

לאחר טחינת המרק מוסיפים את גריסי הפנינה

לאחר טחינת המרק מוסיפים את גריסי הפנינה

ככה המרק צריך להראות

ככה המרק צריך להראות

מנגולד, אפונה, פטריות, גריסי פנינה ומעט לימון

מנגולד, אפונה, פטריות, גריסי פנינה ומעט לימון

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

הגיע החורף – מרק צח עם קרפלך פסטה עם fake meatballs

2 תגובות Add your own

  • 1. אורנית לוי  |  ינואר 29, 2013 ב- 9:16 am

    קודם כל, הרקע של הבלוג מקסים עם הירקות המחייכים. דבר שני, אני מתה על המרקים שלך, פשוט מעולים ובדיוק לטעמי, במיוחד המרק הצח! מה בדבר איזה מרק עדשים בריא?

    הגב
    • 2. shakeyourtofu  |  פברואר 22, 2013 ב- 8:53 pm

      וואוו תודה ! איזה כיף שאהבת 🙂 את צודקת לגבי המרק עדשים – יהיה בהמשך

      הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: