הגיע החורף – מרק צח עם קרפלך

ינואר 5, 2013 at 1:36 pm 4 תגובות

מה יותר מחמם ביום חורפי ממרק צח שבתוכו צפים כיסנים ממולאים בתפוחי אדמה ובצל מטוגן? אז זהו שבאמת שקשה להתחרות במנה הזאת.

אז ככה, שני שלבים מרכזיים להכנת המנה ; הראשון הוא ציר הירקות, והשני – הכנת הכיסנים.

נכון, אני מודה, זה לא מהמנות האלה שפשוט זורקים הכל לסיר, הולכים לנוח שעה וכשחוזרים יש תבשיל מוכן על הכיריים. צריך להזיע – אבל זה שווה את זה ! בכל אופן, אפשר לוותר על והכיסנים ולהגיש עם אטריות ושקדי מרק (גם טעים).

מתכון:

החומרים:

לבצק:

2 כוסות קמח לבן

1/2 כפית מלח

1/2 כוס מים קרים (בתור התחלה)

2 כפות שמן

למילוי:

שני תפוחי אדמה גדולים (או שלושה בינוניים)

שני בצלים לבנים גדולים חתוכים דק דק

למרק:

שורש פטרוזיליה, מקולף וחתוך לפרוסות (או חצי צרור פטרוזיליב טריה)

שורש סלרי, מקולף וחתוך לפרוסות או (4-5 גבעולי סלרי טריים קצוצים, עם העלים)

בצל גדול פרוס

כרישה פרוסה (לא חובה)

קישוא חתוך לקוביות/ פרוסות (לא חובה)

חצי צרור שמיר

2 גזרים קצוצים

* אם יש לכם ירקות ישנים שאתם לא מוצאים מה לעשות איתם כמו דלעת/בטטה/כרוב וכו' אפשר גם לקצוץ ולשים במרק

(שימו לב שזה ציר ולכן את הירקות לא מגישים, לכן עדיף לחתוך קטן, ואין חשיבות לאסתטיקה בחיתוך)

מלח

כף אבקת מרק ירקות אורגני 100% רכיבים טבעיים (אפשר לקנות בחנות טבע, זה פשוט שלל ירקות מיובשים וטחונים, ובין זה לבין אבקת מרק של אוסם קשר מקרי בהחלט) – לא חובה !

חצי כפית כורכום/חוויג' למרק (בשביל הצבע) – לא חובה !

כפית סויה

מים

אופן ההכנה:

ציר ירקות:

קוצצים את הירקות דק ושמים בסיר, מכסים במים רותחים (לפי כמות המרק שאתם רוצים להכין) – בעיקרון לפחות פי 2 מהירקות.

מביאים לרתיחה ומבשלים במשך שעה לפחות (עם מכסה) , על-מנת להוציא את מירב הטעם מהירקות.

מוסיפים את התבלינים, ומכבים את האש.

כאשר המרק הגיע לטמפרטורת החדר, מסננים אותו מהירקות ושומרים רק את הנוזלים. אם בא לכם לאכול את הירקות אתם מוזמנים, אבל הקטע בציר זה שהוא מסונן.

*בשלב זה אפשר לחלק לקופסאות ולהקפיא. אפשר להפשיר בכל פעם שצריך ציר ירקות.

כיסנים:

המילוי:

מבשלים את תפוחי האדמה במים (או במיקרו) עם מלח עד שהם רכים.

במקביל, מטגנים במחבת את בצל הקצוץ עד שהוא חום – אך לא שרוף.

1

מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק, מוסיפים את הבצל המטוגן, מלח ופלפל שחור טחון, ומועכים יחד למחית חלקה ואחידה.

הבצק:

לשים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך 5-7 דקות עד שהבצק חלק ומבריק.

בלתי אפשרי לתת מתכון מדויק, לכן – אם הבצק יבק : תוסיפו בכל פעם כף מים, ואם הבצק דביק הוסיפו בכל פעם כפית קמח.

שימו את הבצק המוכן בערה נקיה, כסו בניילון נצמד, והניחו בצד לחצי שעה לנוח.

את הבצק צריך לחלק לחלקים, לרדד במכונת פסטה, מתחילים על מספר 1 עד שמגיעים למספר 5 (או יותר דק אם אתם מיומנים).

קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס או חותכן, שמים במרכז כל עיגול כפית מהמילוי, וסוגרים לצורה של חצי עיגול.

7

5

אפשר להשאיר בצורה הזו או להדביק את הקצוות משני הצדדים, ולמשוך את הבצק כלפי חוץ לצורה הקלאסית. (כפי שניתן לראות בתמונות)

8

את הכיסונים הניחו על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפיה. כאשר התבנית מלאה הכניסו אותה למקפיא עד שהכיסונים קפואים לחלוטין. (כך הם יהיו יציבים יותר בבישול).

את הכיסונים הקפואים ניתן להכניס לשקיות ולשמור במקפיא לזמן ממושך, הם לא ידבקו אחרי ההקפאה.

(!) זהירות : לא להכניס את הכיסנים לשקית לפני שהם קפואים לגמרי אחרת הם ידבקו אחד לשני.

בישול :

מרתיחים מים בסיר, כאשר מגיעים לנקודת רתיחה מוסיפים מלח, מוסיפים את הכיסונים ומערבבים בעדינות ע"מ שלא ידבקו אחד לשני או לתחתית הסיר, כאשר הם צפים נותנים להם עוד שתי דקות של רתיחה ומוצאים בעזרת כף מחוררת, בעדינות, לקערה רחבה (מומלץ לערבב עם שתי כפות שמן קנולה למניעת הדבקות), או ישר לקערות המרק.

הרכבת המנה :

בכל קערת מרק שמים 3-5 כיסונים. יוצקים מעל את המרק הרותח, מפזרים מעט שמיר טרי, ומגישים.

* בזמן בישול הציר אפשר להוסיף גזר מקולף, ולבשל עד שהוא מוכן (20-30 דקות). להוציא ולשמור בצד. לפי ההגשה לפרוס את הגזר לפרוסות דקות ולפזר במרק.

הצעת הגשת נוספת : (טוב במיוחד אם אתם חולים)

לפזר מעל המרק כוסברה קצוצה ושום טרי פרוס דק .

בתאבון !

* אם נשארו לכם כיסונים : מומלץ לבשל, כאשר מוכנים לערבב עם המון בצל מטוגן , ולהגיש.

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

מרק שעועית שחורה בסגנון קובני מרק אפונה, מנגולד, פטריות וגריסי פנינה

4 תגובות Add your own

  • 1. limon  |  ינואר 5, 2013 ב- 2:12 pm

    אז הציר ששומרים בפריזר. בעצם כמה ממנו נכנס למרק?

    הגב
    • 2. shakeyourtofu  |  ינואר 5, 2013 ב- 5:13 pm

      לא כלכך הבנתי את השאלה :0

      הגב
    • 3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)  |  ינואר 5, 2013 ב- 9:59 pm

      הציר הוא המרק! אז בעצם כמה שבא לך..

      הגב
      • 4. shakeyourtofu  |  ינואר 6, 2013 ב- 10:18 pm

        נכון ! ציר = מרק צח שמתקבל מבישול של ירקות/בשר/דגים במים עם תבלינים (או בלי).. בעצם מיצוי של הטעמים שמשמש בסיס לבישול. למשל להכנת רטביםף מרקים, וכו

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: