מרק שעועית שחורה בסגנון קובני

ינואר 1, 2013 at 2:02 pm 4 תגובות

מרק שעועית שחורה סמיך עם לביבות אורז קטנות, צ'ילי טרי, כוסברה ולימון. אחד המרקים האהובים עלי ובקרוב – גם עליכם.

המתכון בהשראת המרק של "אורנה ואלה" אבל בגירסא שלי. בכל מקרה אם אתם בשינקין אז המנה טבעונית למיטב ידיעתי, אולי פרט ללביבות, ושווה לכם לטעום אותו שם לצד לחם הבית;

החומרים:

למרק:

1 חבילה (500 גרם) שעועית שחורה (שימו לב! לא שעועית אדומה, אלא שחורה. אי את זה על המדף בסופר, צריך לקנות בחנויות תבלינים/חנויות טבע)

1 בצל לבן גדול

3-4 שיני שום

צ'ילי טרי קצוץ לפי הטעם

חבילה קטנה של רסק עגבניות

חצי כפית סוכר חום

ענף טימין טרי (אם אין אז אין צורך לקנות במיוחד)

עלה דפנה

מלח, פלפל

ללביבות האורז:

1/2 כוס אורז לסושי

3 כפות גדושות קמח

מלח

להגשה :

צ'ילי טרי קצוץ (הכי יפה לשלב אדום וירוק)

כוסברה

פלחי לימון

ההכנה:

להשרות את השעועית בכלי גדול עם הרבה מים לפחות ל12 שעות

לחמם שמן (קנולה) בסיר, לטגן את הבצל, השום והצ'ילי עד שהבצל נהיה שקוף אך לא משחים. להוסיף את הרסק עבניות ולטגן כ-5-7 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. להוסיף חצי כוס מים רותחים ואת שאר המרכיבים פרט לשעועית ולערבב היטב. לסנן את השעועית ולהוסיף לסיר יחד עם מים (בערך פי 2 מהשעועית.. אפשר להוסיף עוד בזמן הבישול אם מסמיך מידי). לא להוסיף מלח ! רק בסוף הבישול, אחרת השעועית תתקשה. כאשר המים מגיעים לרתיחה להנמיך את האש לאש קטנה ולבשל מכוסה עד שהשעועית מתרככת (רצוי לבשל הרבה זמן, אני מבשלת את המרק שלוש שעות, כך הוא צובר טעמים ומסמיך ) . לבדוק מידי פעם שהמרק לא מסמיך מידי ונהיה לתבשיל, אם צריך להוסיף מים רותחים. כשהמרק מוכן לכבות את האש, ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.

הלביבות :

לבשל את האורז לפי הוראות היצרן, להעביר לקערה ולחכות שיתקרר. להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב. לחמם במחבת שמן זית , ליצור לביבות קטנות בידיים רטובות ולגן משני הצדדים עד שהם מקבלות צבע זהוב. להעביר לנייר סופג.

הרכבת המנה :

למזוג את המרק לקערה, לסדר מעל כל מנה 3 לביבות (כמובן עדיף שהן חמות, אפשר להכין גם יום קודם ולחמם בתנור לפני ההגשה), צ'ילי טרי, הרבה כוסברה קצוצה, ולהגיש עם פלחי לימון. אסור לוותר על הלימון במנה ! זה עושה את ההבדל

בתאבון !

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

חנוכה חנוכה חג יפה כל כך הגיע החורף – מרק צח עם קרפלך

4 תגובות Add your own

  • 1. Yonatan Zegman  |  ינואר 1, 2013 ב- 2:17 pm

    מדהים יאמי

    הגב
  • 2. limon  |  ינואר 9, 2013 ב- 6:05 pm

    mission acomplished! so yammy!

    הגב
    • 3. shakeyourtofu  |  ינואר 11, 2013 ב- 2:23 pm

      איזה כיף ! שמחה שיצא טוב 🙂

      הגב
  • 4. aba  |  ינואר 13, 2013 ב- 5:23 pm

    walla it looks so gooooody i am goinng to make it very soon
    music is the best

    הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: