חנוכה חנוכה חג יפה כל כך

דצמבר 7, 2012 at 9:47 am 5 תגובות

אני אוהבת את חנוכה יותר בגלל תחושת החורף המתקרב מאשר ריח הטיגון שמתפשט מכל קיוסק ומאפייה. אבל בכל זאת – איך אפשר בלי סופגניות, לביבות, סביבונים, נרות וכו'. ולכן הפעם ; סופגניות בשתי גירסאות: קלאסיות במילוי ריבה, ודונאטס מזוייפים, ובנוסף לכל זה – לביבות תפו"א.

לביבות:

אוקיי, באמת שקשה לי לחשוב על משהו שיותר קל להכנה ודורש פחות מרכיבים מהלביבות האלה. בתערובת עצמה אין מלח  מאחר ויש שאוהבים לאכול את הלביבות עם סוכר (לא אני) , אם החלטתם להכין רק לביבות מלוחות אז ניתן להוסיף מלח לתפוחי האדמה.

החומרים: (ל-10-15 לביבות , מומלץ להכפיל או לשלש כמויות !)

3 תפוחי אדמה גדולים

4 כפות קמח

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מקלפים, ומגררים על פומפיה גסה.

שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת וסוחטים היטב.

מוסיפים את הקמח (את האמת שאפילו לא חייבים את הקמח ואפשר לוותר אם אתם רגישים לגלוטן או רגילים להכין בלי קמח, הוא פשוט מייצב את התערובת) לתפוחי האדמה ומערבבים היטב.

מחממים שמן במחבת (עדיף עם ציפוי מונע הדבקות) , יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות ישירות לתוך השמן החם.

* לא ליצור לביבות עבות מידי ע"מ שיספיקו להתבשל מבפנים

* לא לחמם את השמן יותר מידי, אלא על אש בינונית-נמוכה, כדי שהלביבות לא ישרפו.

* אפשר להכין לביבות בעזרת כפית – לגירסת מיני.

מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שהן משחימות.

DSC_4765

מניחים על צלחת עם נייר סופג.

ובתאבון !

רוטב "שמנת" ובצל ירוק :

החומרים:

גבינה לבנה מסויה (למשל טופוטי, אבל עדיף את הסוג הרך יותר שמזכיר גבינה לבנה)

חלב סויה לא ממותק / שמנת סויה לבישול

בצל ירוק / עירית

ההכנה:

מערבבים את גבינת הסויה עם מעט חלב/שמנת למרקם חלק (כמו שמנת חמוצה/גבינה לבנה/יוגורט).

אם אתם משתמשים בטופותי ונוצרים גושים אז אפשר לחמם 15 שניות במיקרו ולערבב שוב עם מזלג.

מוסיפים בצל ירוק קצוץ, מלח ופלפל שחור.

* מומלץ להוסיף כפית גדושה סויונז (תחליף מיונז) לכל חצי כוס רוטב .

DSC_4836

DSC_4799

סופגניות :

בצק בסיסי : (בהשראת המתכון של אנונימוס)

החומרים:

3 כוסות קמח לבן

1.5 כפית שמרים יבשים

שליש כוס סוכר (אפשר גם פחות למי שמעדיף)

קורט מלח

1 כוס חלב סויה בטמפרטורת החדר

1/4 כוס שמן

1 כפית מולסה (אם אין אז אפשר לוותר)

1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)

1 כפית גרידת לימון (לא חובה)

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח לקערת מיקסר. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים. יוצרים גומחה בקמח אליה מוסיפים את שאר החומרים פרט למלח .

מתחילים ללוש על מהירות נמוכה, אחרי 2-3 דקות מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות בינונית. לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.

אם בזמן הלישה הבצק קשה או יבש מוסיפים מעט חלב סויה, אם ההיפך קורה ובמהלך הלישה הבצק דביק מידי אז מוסיפים מעט קמח.

שמים את הבצק בקערה נקיה מכוסה במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (שעה-שעה וחצי) . כמובן עדיף לשים במקום חמים.

כאשר הבצק הכפיל את נפחו , מוציאים אותו מהקערה ולוחצים עליו מעט להוצאת האוויר.

יוצרים סופגניות (עדיף קטנות) ומניחים על מגש מרופש בנייר אפיה. אפשר גם לרדד ולקרוץ עיגולים.

מניחים מעל מגש הסופגניות מגבת ומחכים שוב להכפלת הנפח.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב/מחבת רחבה, על אש בינונית'נמוכה.

אסור שהשמן יהיה חם מידי או קר מידי, לכן אפשר להתחיל עם סופגניה אחת ולראות לפי זה. איך יודעים? השמן צריך לבעבע כאשר מכניסים את הסופגניה אבל בעבוע מאוד עדין, אם הסופגניה משחימה תוך דקה – סימן שהשמן חם מידי. מצד שני, אם לסופגניה לוקח יותר מ-4 דקות להיעשות בצד אחד – סימן שהשמן קר מידי ואז הסופגניות יספחו הרבה שמן ויצאו כבדות. הסימן שהצלחתם – סופגניה זהובה עם פס לבן באמצע  (לרוחב) .

בקיצור : שמן קר מידי — > סופגניות כבדות ושומניות

שמן חם מידי —-> סופגניות לא מבושלות

מטגנים את הסופגניות משני הצדדים, מניחים על נייר סופג.

ממלאים מזרק (ניתן לקנות בבית מרקחת) או שקית זילוף עם צנטר בקוטר קטן בריבת תות מדוללת במעט מים רותחים (או כל ריבה אחרת), עושים חור במרכז הסופגניה בעזרת המזרק וממלאים בריבה. מפזרים מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת. ואז אפשר לזלף עוד טיפה ריבה מלמעלה כך שלא תהיה מוסתרת מהאבקת סוכר.

תהנו !

סופגניות בצורת דונאטס :

שיטה חמודה (שהמצאתי? ) להכנת דונאטס.

מכינים את הבצק כמו בהוראות אך אחרי ההתפחה הראשונה, במקום ליצור כדורים , מרדדים את הבצק על משטח מקומח (או בין שני ניירות אפיה), קורצים עיגולים בעזרת כוס/חותכן, באמצע כל עיגול קורצים עיגול קטן באמצעות חותכן קטן או פקק של בקבוק מים למשל.

מניחים בעדינות על מגש מרופד בנייר אפיה. מניחים מגבת מעל ומחכים להכפלת הנפח (בערך שעה).

מטגנים כמו בהוראות.

ציפוי שוקולד:

חצי חבילת שוקולד מריר (פרווה)

כף חלב סויה

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות, וב 30 שמים בקערה יחד עם החלב וממיסים במיקרו. זהירות ! שלא ישרף, שמים ל30 שניות, אם לא מספיק אז מערבבים ושוב 30 שניות.

מערבבים למרקם חלק.

להמשך המתכון :

טובלים את ה"דונאטס" בשוקולד, מפזרים סוכריות מעל.

DSC_5008

וזהו!

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

אינדונזיה סטייל מרק שעועית שחורה בסגנון קובני

5 תגובות Add your own

  • 1. תום  |  דצמבר 7, 2012 ב- 11:29 am

    מדהים

    הגב
    • 2. shakeyourtofu  |  דצמבר 8, 2012 ב- 2:19 pm

      תודה תום אני מאושרת לשמוע שאהבת

      הגב
  • 3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)  |  מרץ 20, 2013 ב- 6:54 pm

    כל הבלוג שלך מהמם! רק עכשיו שמתי לב שנוספו אליו המון מתכונים… הכל כתוב בצורה ממש יפה וברורה, והתמונות מאד מעוררות תיאבון. תודה, גבי.

    הגב
    • 4. shakeyourtofu  |  מאי 24, 2014 ב- 6:28 am

      תודה אני שמחה שאהבת !

      הגב
  • 5. משתמש אנונימי (לא מזוהה)  |  אוקטובר 11, 2013 ב- 7:38 am

    הכל ממש יפה ונראה טעייים

    הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: