אינדונזיה סטייל

נובמבר 29, 2012 at 3:16 pm 5 תגובות

חמאת בוטנים, כוסברה, צ'ילי ולימון הם ללא ספק אחד השילובים האהובים עלי בכל מה שקשור לאוכל אסיאתי;  כמשרה לטופו אפוי בליווי של סלט נבטים קר, בתור רוטב לטופו מוקפץ על מצע אורז לבן דביק, או כבסיס לנודלס עם סויה וירקות ירוקים.

אז היום ; מוקפץ (מהיר) בסגנון אינדונזי.

במקור נהוג להכין מחית מבוטנים, בצל, ג'ינג'ר, שום וכו' ואז לבשל אותה עד שהטע מים נפתחים , ומשם להמשיך את המנה. הפעם נעשה משהו קצר יותר, פשוט לזרוק הכל למחבת ובזכות חמאת הבוטנים הקנויה נקבל תוצאה מעולה שבהחלט מספקת את החשק למנה אינדונזית באמצע השבוע.

מתכון :

החומרים:

4-5 גבעולים של בצל ירוק חתוך גס בצורה אלכסונית

חצי בצל לבן פרוס לפרוסות /פלחים/קוביות (אפשר לוותר על הבצל הלבן ולשים כמות כפולה של בצל ירוק)

3 שיני שום קצוצות דק או כתושות

כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורד על פומפיה דקה

2 כפות כוסברה קצוצה + חופן גדול (חצי עד כוס) כוסברה קצוצה – לשמור לסוף ההקפצה

צ'ילי טרי (ירוק או אדום) פרוס לפרוסות דקות ( למי שלא אוהב חריף אפשר לוותר) – ניתן להחליף בצ'ילי יבש/פלפל שאטה

כף גדושה (או יותר – לפי הטעם) של חמאת בוטנים , עדיף עם חתיכות בוטנים בפנים

4 כפות רוטב סויה (זה גם לפי הטעם..)

כפית סוכר חום / כפית מולסה

חבילת טופו חתוך לקוביות

כוס אפונת שלג (טריה או קפואה) – אפשר להחליף בברוקולי, או כל ירק ירוק אחר שמתאים להקפצה, וגם אפשר לוותר

חצי חבילת נודלס להקפצה (250 גרם) – זהירות : בהרבה מהחברות יש ביצים, אז לקרוא מאחורי האריזה

1/4 כוס ממי הבישול של הנודלס

כפית שמן סומסום

לקישוט :

כוסברה קצוצה

צ'ילי טרי קצוץ או צ'ילי יבש

בוטנים קלויים גרוסים

רבע לימון לכל מנה

אופן ההכנה :

כלל ברזל בהקפצה : להכין את כל החומרים מראש, קצוצים ומסודרים על קרש או בקעריות.

הירקות מוכנים להקפצה

כעת, בקערה קטנה ערבבו את חמאת הבוטנים עם מעט מים רותחים לתערובת חלקה (בערך שתי כפות מים).

אפונת השלג : חולטים במים רותחים עד שמקבלת צבע ירוק חזק, מסננים ומעבירים למי קרח כדי לא לאבד את הפריכות והצבע, ומסננים שוב. או : את שלב החליטה עושים במיקרוגל ; שמים את האפונה בקערה עם שתי כפות מים רותחים, מכניסים למיקרו ל-3-4 דקות (או עד שמוכן), מעבירים למי קרח ומסננים.

מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן אך דקה פחות ממה שכתוב (הן יסיימו את הבישול בהקפצה) . מסננים ושוטפים במים קרים. מערבבים עם שתי כפות שמן ע"מ למנוע הדבקות. שומרים בצד.

הנודלס לקראת סוף הבישול

מחממים ווק (או מחבת רחבה/סיר – כמובן שעדיף להקפיץ בווק ) על האש הגבוהה ביותר עד שהוא מ א ו ד חם .

שמים שתי כפות שמן בוטנים/קנולה ומסובבים את הווק כך שיהיה משומן היטב מכל הכיוונים.

מכניסים את הבצל , הבצל הירוק, השום, הג'ינג'ר ומערבבים במהירות עם כף כך שלא יחרכו – אחרת המנה תקבל טעם מר.

מכניסים פנימה את הסוכר, חמאת הבוטנים, והסויה. מערבבים היטב.

מכניסים את הטופו ומקפיצים תוך ערבוב במשך 5 דקות. שימו לב – שלא ישרף ! אם אתם מרגישים שהתערובת מתייבשת מהר מידי אז הוסיפו כל פעם רבע כוס מים רותחים וכמובן אפשר להוסיף כל פעם עוד קצת מהחמאת בוטנים והסויה. פשוט לטעום ולראות שהאיזון טעמים נכון.

מכניסים פנימה את האטריות יחד עם רבע כוס ממי הבישול שלהן או רבע כוס מים רותחים.

מקפיצים ומערבבים ככה שכל האטריות יצופו היטב ברוטב. שוב – גם בשלב זה ניתן להוסיף עוד סויה/חמאת בוטנים כדי לשפר את הטעם.

מוסיפים פנימה את אפונת השלג וצרור הכוסברה. ומערבבים היטב.

בשלב זה מכבים את האש, וזהו ! המנה ממש כמעט מוכנה.

ועכשיו, להגשה:

עורמים אטריות על הצלחת, מקפידים לשים גם מהטופו והאפונת שלג.

מפזרים מעל הכל כוסברה קצוצה, בוטנים גרוסים, וצ'ילי .

מגישים עם פלח לימון וצ'ופסטיקס.

בתאבון !

DSC_3626

הערות:

* בשלב הראשון של ההקפצה כאשר שמים את הסויה וחמאת הבוטנים ניתן להוסיף חצי פחית חלב קוקוס, מבחינתי זו מנה קצת שונה ולכן אתן גם גירסא מצולמת ומפורטת שלה, אך למי שאוהב כמובן שזה גם יהיה טעים.

*קשה לתת מתכון מהימן לאוכל אסיאתי בגלל שכולו עומד על השילוב המדויק בין מלוח, חמוץ, חריף ומתוק. לכן אל תפחדו לטעום בכל שלבי ההכנה ולהוסיף סויה/חמאת בוטנים/סוכר .

*לכל אחד יש מחבת שעשויה מחומר אחר ורמת להבה שונה בכירים, לכן יכול להיות שתרגישו שכמות הנוזלים במתכון לא מספיקה. זה בסדר ! פשוט כפי שכתבתי במתכון עצמו, ניתן להוסיף כל פעם מעט מים רותחים.

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

פיצה טורקית אקספרס חנוכה חנוכה חג יפה כל כך

5 תגובות Add your own

  • 1. שחר  |  ינואר 9, 2013 ב- 1:29 pm

    אני בד"כ כושל במוקפצים אסייאתים והפעם יצא מהמם! תודה רבה!

    שמתי אפונה רגילה במקום שלג, ולמי שאוהב מאד חמאת בוטנים מומלץ לדעתי להוסיף עוד כף שלמה.

    הגב
    • 2. shakeyourtofu  |  ינואר 11, 2013 ב- 2:23 pm

      נכון ! אני גם שמה מלא חמאת בוטנים .. 🙂

      הגב
  • 3. oozoo gafli  |  מרץ 26, 2013 ב- 10:21 am

    i ve got every thing exept the tofu. ill try it today on soya chanks looks so good tov meod

    הגב
  • 4. מעיין ש.  |  פברואר 23, 2014 ב- 6:30 am

    היי 🙂
    הכנתי בשישי עם אטריות אורז ופטרוזיליה במקום כוסברה – ויצא מדהים!
    הכל נטרף תוך פחות מ24 שעות חח
    מצפה לנסות עוד ממתכונייך..
    המשך שבוע נהדר ותודה רבה על המתכון!

    הגב
    • 5. shakeyourtofu  |  מאי 24, 2014 ב- 6:24 am

      שמחה לשמוע ! זה באמת ממכר

      הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: