פיצה טורקית אקספרס

נובמבר 15, 2012 at 4:06 pm 3 תגובות

פיצה טורקית – נשמע מוזר? יש לזה אפילו שם : לחמג'ון !

שכבת בצק ומעליה בשר טחון ותבלינים, כל זה אפוי בתנור. כדי לרענן את המנה הוספתי לאחר האפיה ירקות טריים, פטרוזיליה וכמובן טחינה .

והנה גירסה מהירה עם פיתה עירקית שקונים מוכנה, בירה קרה ליד ואתם מסודרים .

המתכון:

פיתה עירקית גדולה (אני קניתי במאפייה מתחת לבית שלי, אבל אני בטוחה שניתן להשיג בכל עיר)

קופסא קטנה של רסק עגבניות

כפית כמון טחון

חצי כפית כוסברה טחונה (לא חובה)

מלח, ופלפל שחור

שמן זית לזילוף

בצל לבן גדול קצוץ דק דק

שתי שיני שום כתושות (למי שלא אוהב – לא חובה)

כף פטרוזיליה קצוצה

כף נענע קצוצה

תחליף בשר טחון של טבעול

1/3 כוס מים רותחים

עגבניה פרוסה לפרוסות בינוניות

בצל סגול קצוץ דק

פטרוזיליה קצוצה

טחינה (ביתית מטחינה גולמית, לימון ומים)

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומניחים מעליה את הפיתה.

מערבבים את רסק העגבניות עם הכמון, כוסברה, מלח ופלפל ומעט מים רותחים ושמן זית למשחה חלקה.

מורחים את רוטב העגבניות על הפיתה כך שתהיה מכוסה , אך משאירים שוליים חשופים – אותם ניתן למרוח במעט שמן זית.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל, השום, הפטרוזיליה והנענע.

מוסיפים את ה"בשר הטחון" ומטגנים טוב ככה שישחים מכל הצדדים.

מוסיפים את המים הרותחים למחבת ומערבבים עד שהם מתאדים, זה מוסיף לחות לתערובת.

מפזרים את תערובת ה"בשר" על הפיתה ואופים בתנור שחומם ל190 מעלות עד שהפיתה מתחממת (5-7 דקות), זהירות – לא להפוך את הפיתה לטוסט!

מפזרים מעל הכל את העבניות, הבצל הסגול והפטרוזיליה.

מעל כל זה מזלפים טחינה בנדיבות

ועכשיו.. אפשר להגיש כך, לחתוך לרבעים או לחלופין לגלגל את כל הקונסטרוקציה הזאת ולאכול בידיים.

בתאבון !

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

סנייה כרובית אינדונזיה סטייל

3 תגובות Add your own

  • 1. oozoo gafli  |  מרץ 26, 2013 ב- 10:16 am

    wow ,i have made it many times but youre style is much much better

    הגב
  • 2. hila  |  יוני 24, 2013 ב- 12:02 pm

    שלום,
    אני קוראת בהרבה מתכונים על תחליף בשר טחון של טבעול
    איפה קונים את זה?
    לא מוצאת את זה בשום מקום
    יש לך אולי תמונה שאראה איך זה נראה?
    תודה

    הגב
    • 3. shakeyourtofu  |  מאי 24, 2014 ב- 6:26 am

      היי, אני מוצאת את זה בסופר ליד כל המוצרים של טבעול, אבל הרבה פעמים אין את זה ויכול להיות שבגלל זה את לא מוצאת … אפשר להחליף בשבבי סויה יבשים (אפשר למצוא בחנויות טבע), ואז צריך להשרות אותם במים ולסחוט היטב

      הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: