סנייה כרובית

אוקטובר 7, 2012 at 10:12 pm 8 תגובות

למיטב ידיעתי סנייה במקור הוא מאכל המורכב משכבה של בשר כבש קצוץ ומתובל, מעליו טחינה וכל זה אפוי בתנור. אבל בואו נשאיר את הכבש מחוץ לסיפור ונכין גירסא טבעונית של סנייה כרובית.

את המתכון לקחתי מ"אורנה ואלה", בעיני אחת המסעדות הטובות בתל אביב, שלאחרונה גם הכניסו מספר מנות טבעוניות לתפריט, והנה עוד סיבה למה שווה לכם לבקר שם.

 המאכל  מתאים כמנה עיקרית, ראשונה או תוספת, והיתרון שלו הוא שהוא יחסית קל להכנה, והכי חשוב – ממש טעים.

בתחתית התבנית מצע של עגבניות צלויות ומתובלות, מעליהן כרובית, על כל זה טחינה שבתנור מקבלת מרקם קרמי ומעל כל זה נפזר פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים. יאמי !

 מתכון:

 החומרים:

 כרובית גדולה, מנוקה היטב ומופרדת לפרחים

פרוסות עגבניה (מספיק כדי למלא את התבנית)

חצי ראש שום מופרד לשיניים, לא לקלף

שמן זית

טחינה גולמית

מים

מלח, פלפל

פטרוזיליה קצוצה

צנוברים/שקדים קלויים לקישוט

 אופן ההכנה:

 נתחיל בלחמם תנור ל190 מעלות צלזיוס

בתבנית (המתאימה לתנור, מזכוכית או קרמיקה) למרוח בנדיבות שמן זית

לפזר שכבה של פרוסות עגבניה, שיני שום, מלח ופלפל גרוס

העגבניות והשום בתבנית לפני הצלייה

לצלות את העגבניות בתנור עד שהן מקבלות גוון זהוב והנוזלים שבהן מבעבעים

העגבניות והשום לאחר הצלייה

קלוז אפ

במקביל, לפזר את פרחי הכרובית בסיר רחב (או מחבת רחבה), יחד עם כוס מים רותחים ומלח, ולאדות עד שהכרובית כמעט מוכנה (היא תמשיך להתבשל בתנור)

נבשל אותה בשיטה זו מאחר ובישול במים יוציא ממנה את הטעם ויותר אותנו עם כרובית ספוגה ודלוחה.

כמובן שאם המים מתאדים לפני שהכרובית התבשלה אז להוסיף עוד מים רותחים לפי הצורך.

הכרובית מתחילה באידוי

על שכבת העגבניות הצלויות לפזר את פרחי הכרובית

ליצוק טחינה דלילה (לכל טחינה יש סמיכות אחרת, אבל כאשר הטחינה מגיעה למרקם שאתם רגילים לאכול אותה אז הוסיפו עוד בערך חצי כוס-כוס מים)

את הטחינה יש ליצוק כך שתגיע עד ל3/4 גובה התבנית

לפני האפייה

לאפות בתנור עד שהכרובית משחימה והטחינה מסמיכה

לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים

ובתאבון !

מומלץ להגיש ליד לחם טרי וסלט עגבניות.

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

רביולי דלעת פיצה טורקית אקספרס

8 תגובות Add your own

  • 1. מעריצה  |  אוקטובר 10, 2012 ב- 4:11 pm

    וואו נראה טוב! תנסי את הסנייה הטבעונית של השאפה, עם עדשים גם. מאוד טעים
    🙂

    הגב
  • 2. vegenjoy  |  אוקטובר 12, 2012 ב- 11:50 am

    זה נראה ממש נפלא, יופי של מנה!
    איפה אפשר למצוא עוד מתכונים של אורנה ואלה?

    הגב
    • 3. shakeyourtofu  |  נובמבר 15, 2012 ב- 2:34 pm

      בגדול יש את הספר מתכונים של אורנה ואלה אבל הוא מ מ ש לא טבעוני, במתכון הזה נתקלתי לגמרי במקרה וכשהבחנתי שהוא טבעוני הייתי חייבת לנסות…

      הגב
  • 4. משתמש אנונימי (לא מזוהה)  |  אוקטובר 24, 2012 ב- 12:48 pm

    הכנתי את מעדן הכרובית והעגבניות המדהים הזה אתמול בערב… היה פשוט מעולה!!!
    תודה
    שירלי חושקר

    הגב
    • 5. shakeyourtofu  |  נובמבר 15, 2012 ב- 2:34 pm

      כיף לשמוע ! שמחה שיצא טוב 🙂

      הגב
  • 6. משתמש אנונימי (לא מזוהה)  |  דצמבר 2, 2012 ב- 3:31 pm

    עדיין לא נסיתי אבל זה נראה מד הים ונותן חשק להכין את זה במהרה תודה לך קיקה

    הגב
  • 7. משתמש אנונימי (לא מזוהה)  |  פברואר 27, 2013 ב- 8:44 am

    הכנו ביום שישי. היה מעולה!

    הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: