רביולי דלעת

אוקטובר 6, 2012 at 6:11 pm 4 תגובות

הגיע הזמן להוציא את מכונת הפסטה מהמזווה, לנקות את האבק ולהתחיל בעבודה, כי את המנה הזאת באמת ששווה לכם להכין.
עלי בצק דקיקים ממולאים במחית של דלעת צלויה בשמן זית ושיני שום שלמות, ברוטב שמנת (סויה) ועלי מרווה קריספיים, בהחלט אחת המנות הטעימות שבישלתי בזמן האחרון.

אם אין לכם מכונת פסטה אז אפשר או לקנות (200 ש"ח והיא שלכם, לדעתי זה שווה את ההשקעה) או לרדד לבד את הבצק (זה מה שהיו עושים פעם, אז זה אמור לעבוד).

למען האמת, עוד לא גיבשתי דעה על השמנת סויה של אלפרו (ובפרט על שמנת צמחית), עלי המרווה דומיננטיים במנה וכמוהם גם השום ולכן הם מערפלים את הטעם הנלווה לשמנת צמחית. בכל אופן, מי שלא נהנה מהטעם יכול פשוט להכין גירסא נוספת של רוטב שמן זית, שום ומרווה (מתכון בהמשך).

המתכון הינו ל- 12-16 רביולי.

החומרים:

לבצק:

300 גרם קמח לבן (קצת פחות משליש חבילה)

מים

כף שמן זית

כפית מלח

למילוי:

כוס דלעת חתוכה לקוביות

4 שיני שום שלמות לא מקולפות

שמן זית

מלח

לרוטב:

שמן זית

7-8 עלי מרווה

2 שיני שום פרוסות לפרוסות דקיקות

1/2 חבילה שמנת צמחית לבישול

אופן ההכנה:

הבצק:

במיקסר עם וו לישה (או בידיים) ללוש את כל חומרי הבצק (מומלץ לעשות גומחה בקמח ולשם להכניס את הנוזלים), כמות המים צריכה להיות כזו כך שתקבלו בצק שנוח לעבוד איתו.

ללוש עד שהבצק מתגבש, לקמח, לשים בקערה נקייה ולעטוף בניילון נצמד (אפשר לעשות זאת גם יום מראש).

המילוי:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מסדרים את הדלעת והשום על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מורחים בשמן זית, מפזרים מלח ואופים עד שהדלעת רכה.

אם השום מוכן לפני הדלעת אז מוציאים ושמים בצד, ע"מ שלא יקבל טעם חרוך.

כאשר הדלעת מוכנה, מעבירים לקערה ומועכים לפירה חלק בעזרת מזלג, לוחצים פנימה את השום האפוי, ומתבלים במלח ומעט פלפל לבן (אם יש, לא חובה).

משאירים בצד להתקרר, ומעבירים לשקית זילוף מניילון (גם את השלב הזה אפשר לעשות יום מראש).

הרביולי:

מחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים במכונת פסטה (מתחילים מגודל 2 ועוברים אחד אחד עד שמגיעים ל-5; בגודל 6 הבצק כבר דק ועלול להקרע, אז למי שלא הכין אף פעם לא מומלץ בפעם הראשונה).

על יריעת בצק מזלפים את המילוי (אם אין שקית זילוף אפשר עם כפית) .

קורצים עיגולים בעזרת חותכן/כוס סביב המילוי. לכל יריעה כזו מכינים יריעת בצק נוספת, קורצים אותו מספר עיגולים ומכסים כל עיגול עם מילוי בעזרת עיגול נוסף, סוגרים בעדינת את הבצק כך שלא יהיו בועות אוויר (אחרת הבצק יקרע בבישול).

הרוטב:

מחממים כף שמן זית במחבת רחבה, מכניסים פנימה את עלי הדפנה עד שהם נעשים קריספיים, מוציאים את חלקם החוצה כדי לקשט את המנה בסוף.

מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים שמנת, מלח ופלפל ומשאירים בביעבוע מאוד עדין.

שמנת צמחית של אלפרו לבישול

בינתיים מרתיחים מים בסיר גדול, כאשר הם רותחים מוסיפים מלח, מבשלים את הרביולי עד שצפים, ומכניסים לרוטב.

מבשלים את הרביולי ברוטב לחצי דקה נוספת.

מגישים עם עלה מרווה מעל.

גירסא 2 – בשמן זית:

במחבת רחבה מחממים על אש בינונית רבע/שליש כוס שמן זית (אפשר גם פחות למי ששומר), מוסיפים את פרוסות השום והמרווה (זהירות – שלא ישרפו!), מוסיפים את הרביולי יחד עם כף ממי הבישול, ומערבבים עד שהרביולי מצופים היטב.

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

מסיבת המבורגרים סנייה כרובית

4 תגובות Add your own

  • 1. רן  |  אוקטובר 7, 2012 ב- 11:00 pm

    נראה מגרה!
    עוד אף פעם לא יצא לי משהו מוצלח עם המכונת פסטה, אני אנסה את המתכון הזה פעם! ואולי כבר לפני זה את הרוטב!

    הגב
  • 2. vegenjoy  |  אוקטובר 8, 2012 ב- 7:55 am

    נראה כמו סיבה טובה לשלוף את מכונת הפסטה מהבוידעם (:

    הגב
  • 3. shakeyourtofu  |  אוקטובר 8, 2012 ב- 10:54 am

    כן מכונת פסטה זה בעייתי לפעמים. את האמת שלפני שנהייתי טבעונית תמיד הייתי שמה חלמון בבצק ומשום מה מאז שהפסקתי את זה הבצק יוצא לי רך חלק ומדהים וממש לא צמיגי. חשוב לעבוד על משטח נקי ויחסית קר, לקמח היטב, ולהתאזר בסבלנות. כמובן שמומלץ להחזיק ליד תבנית מרופדת בנייר אפייה ועליה לשים את הרביולי כדי שלא ידבקו, ולכסות אותם במגבת עד לזמן הבישול, או לחלופין לשמור בהקפאה

    הגב
  • 4. aba  |  ינואר 13, 2013 ב- 5:28 pm

    pitztzuzzzzz

    הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: