מסיבת המבורגרים

אוקטובר 5, 2012 at 8:35 pm 19 תגובות

לפני שנהייתי טבעונית הסתכלתי על המבורגר כעל משוואה דיי פשוטה;

לחמניה טריה + קציצה עסיסית + ירקות פריכים + שלל רטבים = המבורגר מושלם.

לא כך? אז זהו ש… לא תמיד.

קציצה עסיסית – מושג שמרחוק נשמע מבטיח, אך כשניגשים להכנה מגלים שהמרחק בין קציצה לעיסה לא רחוק בכלל. אז מה עושים? האפשרות הקלה היא לקנות המבורגר טבעוני באחת מחנויות הטבע ובכך לבטל את הסיכוי לכישלון בהכנה. זו אופציה סבירה, ביחוד אם אתם קצרים בזמן או במוטיבציה. ההסתיגות שלי מהענין היא שעדיין לא מצאתי בארץ המבורגר מוכן שאני נהנית ממנו לבד (כלומר בלי להטביע אותו בשלולית של קטשופ וטבסקו), אבל לשיקולכם. האפשרות השניה היא פשוט לנסות להכין לבד; גם אם בפעם הראשונה לא תקבלו את המרקם המושלם, עדיין תוכלו לשפר ולאזן בין המרכיבים עד שתבינו את היחס הנכון.

 

אז מה שמים בפנים? יש שלל אפשרויות, החל מסייטן טחון ועד לטופו, אוקרה, שבבי סויה ועדשים שחורים. מומלץ לשים אגוזים (למשל אגוזי מלך, אבל זהירות – אם תשימו יותר מידי הטעם ישתלט על המנה), עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, וכו') וכמובן בצל קצוץ דק דק. על מנת לאחד בין המרכיבים נשתמש בתחליף ביצה (קמח פשתן מהול במים למשל) , ואת כל זה נשלים בלחמניה טריה, ירקות, ורטבים.

והיום, המבורגר בארבע וריאציות; קלאסי, מקסיקני, הוואי, וקאריבי.

נתחיל מהבסיס לכל אלו, הקציצה.

המתכון (שהינו, אגב, ל-6-9 קציצות, תלוי בגודל) הוא בהשראת "בודהה בורגר" , בטח כולכם מכירים, למי שלא – שווה לבדוק.

החומרים:

בצל לבן בינוני קצוץ דק

2 שיני שום

4 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים

חב' פטריות שמפיניון/3 פטריות פורטבלו/קופסת פטריות משומרות – אם אין ברירה

3/4 כוס עדשים שחורים

1/2 כוס אגוזי קשיו

1/4 כוס אגוזי מלך

1/4 כוס ערמונים/שקדים

5 כפות קוואקר

2 כפות סויה

קופסא קטנה של רסק עגבניות

2 כפות טחינה

כף נבט חיטה – אם יש, לא חובה

2 כפות פירורי לחם

צרור פטרוזיליה – לא חובה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

את העדשים מבשלים במים עם מלח עד שהן מוכנות, ולאחר מכן מסננים.

במחבת או סיר עם מעט שמן זית/קנולה מטגנים את הבצל, הפטריות, הסלרי והשום עד שהם מתרככים אך לא מזהיבים.

במעבד מזון טוחנים את האגוזים,

מוסיפים את העדשים והירקות מהמחבת וטוחנים שוב, מוסיפים את שאר המרכיבים, טוחנים ומתקנים תיבול.

צרים קציצות בידיים רטובות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס עד שהקציצות מוכנות, הופכים צד באמצע.

המבורגר קלאסי

חממו מעט לחמניה (המיועדת להמבורגר), הוסיפו קטשופ חרדל וסויונז (תחליף למיונז). הוסיפו חסה, בצל סגול, עגבניות ומלפפון חמוץ.

המבורגר קלאסי

המבורגר בסגנון הוואי

בתנור, צולים למספר דקות את תחתית לחמניית ההמבורגר ועליה פרוסת גבינה צהובה מטופו עד שהיא נמסה. מניחים מעל את ההמבורגר, פרוסת אננס שנצלה על מחבת פסים (אם בא לכם להשקיע), בצל סגול, פרוסות צ'ילי, כוסברה, מעט פרוסות חסה, רוטב צ'ילי חריף, ורוטב יוגורט טבעוני (את רוטב היוגורט מכינים ע"י עירבוב של טופוטי – גבינת טופו, עם מעט שמנת צמחית לבישול, עד שמגיעים למרקם של יוגורט).

אננס צלוי מלמעלה

גבינה מותכת, המבורגר, אננס צלוי, צ'ילי, בצל סגול, חסה וכוסברה

ומעל כל זה רטבים.. יאמממ

המוצר המוגמר

המבורגר בנוסח מקסיקני

שוב נתחיל בלחמניה עם פרוסת גבינת טופו מותכת, מעל זה נניח את הקציצה, שעועית מקסיקנית, פלחי אבוקדו, פרוסות עגבניה, בצל סגול, צ'ילי, כוסברה, ונאצ'וס – בשביל המרקם.

כוכב המסיבה

המבורגר בנוסח "קאריבי"

ואחרון חביב, המבורגר בסגנון "קאריבי" – טוב אולי לא באמת קאריבי מסורתי, אלא יותר אילתור של הרגע. זה מתחיל בשני רטבים שהבאתי איתי מברלין; קטשופ קארי (שאפשר להכין לבד ע"י ערבוב של קטשופ עם אבקת קארי) ורוטב קארי מנגו, שאפשר להחליף בצ'טני מנגו.

אקזוטי

על הקציצה נשים פרוסות מנגו דקיקות (ליופי) וסלסת מנגו העשויה מקוביות מנגו, כוסברה צ'ילי ובצל סגול.

"הקאריבי"

בתאבון!

מודעות פרסומת

Entry filed under: Uncategorized.

רביולי דלעת

19 תגובות Add your own

  • 1. skeletom666  |  אוקטובר 6, 2012 ב- 5:25 am

    yuuuuuummmmm beautiful!!!!

    הגב
  • 2. sha  |  אוקטובר 6, 2012 ב- 9:16 am

    OMG מתי אוכלים את הדבר הטעים הזה?? 3>

    הגב
  • 3. אלון  |  אוקטובר 6, 2012 ב- 5:46 pm

    *thumbs up*
    אני לא טבעוני, ואף לא צמחוני, אבל אני חייב לומר שעשית כאן עבודה יפה מאוד. זה נראה כמו משהו שהייתי רוצה לאכול! בנוסף לכך, העיצוב טוב והצילומים מצוינים. אני מחכה לראות מה תעשי כאן בעתיד.
    ונקודות בונוס על הקטשופ-קארי 🙂

    הגב
    • 4. shakeyourtofu  |  אוקטובר 6, 2012 ב- 8:59 pm

      וואוו תודה, איזה כיף לשמוע ! מקווה שתהנה גם מהפוסטים הבאים 🙂

      הגב
  • 5. e-z  |  אוקטובר 6, 2012 ב- 6:09 pm

    יפה מאוד

    הגב
  • 6. vegenjoy  |  אוקטובר 7, 2012 ב- 8:07 am

    וואו, זה נראה ממש נהדר!
    לגמרי עשית לי חשק להכין כאלה.

    הגב
  • 7. לב לבנתובצקי  |  אוקטובר 7, 2012 ב- 10:11 am

    מדהים!!! 100!!!

    הגב
  • 8. משתמש אנונימי (לא מזוהה)  |  אוקטובר 7, 2012 ב- 5:28 pm

    פשוט נראה נפלא ממש מעוררת השראה לאוכל נראה מצויין תודה 🙂

    הגב
  • 9. maya  |  אוקטובר 7, 2012 ב- 5:29 pm

    בתור אחת שהפכה לצמחונית ,פשוט נראה נפלא ממש מעוררת השראה לאוכל תודה 🙂

    הגב
  • 10. קוביה  |  אוקטובר 8, 2012 ב- 6:59 am

    סחתן עלייך , השעה 9 בבוקר ובא לי המבורגר קאריבי כאן ועכשיו 🙂 !!! מושקע ומגרה , תודה על ההשראה והטיפים , תתחדשי על הבלוג החמוד 🙂

    הגב
    • 11. shakeyourtofu  |  אוקטובר 8, 2012 ב- 12:39 pm

      תודה ! ו..ארוחת בוקר של המבורגר קאריבי לא נשמעת לי כמו רעיון רע

      הגב
  • 12. עדן פלד  |  אוקטובר 8, 2012 ב- 7:40 am

    הי
    תודה!

    לאיזו סויה התכוונת במתכון?

    הגב
    • 13. shakeyourtofu  |  אוקטובר 8, 2012 ב- 11:03 am

      את מתכוונת במתכון של הקציצה עצמה? אם כן, אז התכוונתי לרוטב סויה, למי ששומר על נתרן אז דל-נתרן

      הגב
  • 14. ויוויאן  |  דצמבר 25, 2012 ב- 6:33 pm

    המתכון נראה מעולה והתוצאה מגרה ביותר ואכן עושה חשק להמבורגר!
    רק שאלה קטנה להבהרה – ציינת בהקדמה קמח פשתן כתחליף ביצה, אבל זה לא מופיע במתכון, למיטב הבנתי. האם אין צורך בזה? (לא נראה לי בכלל מופרך שטחינה, עדשים ורסק עגבניות מספיקים כדי להדביק הכל, אבל הקציצות בתמונה הן המושלמות ביותר שאי פעם ראיתי, בשביל קציצות טבעוניות, אז אני חייבת לוודא. כל כך הרבה קציצות טבעוניות יצאו לי מקוווצ׳צ׳ות או יבשות מדיי… 🙂
    תודה!! בהצלחה עם הבלוג, אשמח ללמוד עוד מתכונים טבעוניים מוצלחים ומיוחדים.

    הגב
    • 15. shakeyourtofu  |  דצמבר 31, 2012 ב- 9:20 am

      תודה תודה ! איזה כיף לשמוע.. בהקדמה רשמתי קמח פשתן כדי להבהיר שזו אופציה לתחליף ביצה.. במתכון הזה כפי שרשום במרכיבים אין צורך בקמח פשתן מאחר והעדשים מדביקות את זה יחד עם הדברים האחרים..
      אם הקציצות יוצאות לך "מקווצ'צ'ות" זה אומר שהתערובת רכב מידי ואת צריכה להוסיף עוד פירורי לחם/קמח .. תמיד עדיף לטגן קציצה אחרת ולראות איך יוצא ואז להוסיף משהו עם צריך כי זה באמת מסוג הדברים שאין מתכון מדוייק שאפשר לתת… מה גם שאת צריכה לעבוד איתן בעדינות כשאת הופכת, לא על אש גבוהה מידי.. ולתת להתקרר.. הכי טעים זה אחרי יום כשהן מתייצבות ואפשר לחמם בתנור, זה יוצא כאילו הכנת באותו רגע

      הגב
  • 16. לירון  |  דצמבר 27, 2012 ב- 9:45 am

    היי המתכון נראה מעולה, האם ניתן להקפיא את הקציצות לאחר האפייה ולחמם במידת הצורך?

    הגב
    • 17. shakeyourtofu  |  דצמבר 31, 2012 ב- 9:22 am

      בוודאי ! אפילו מומלץ.. להכניס לקופסת פלסטיק אטומה ובין שכבה לשכבה לשים נייר אפיה, או לעטוף כל קציצה בנפרד בניילון נצמד. אני חושבת שקציצות מטוגנות אולי יותר יתאימו להקפאה, אבל גם האפויות יצאו בסדר גמור.. כל עוד לא ישהו במקפיא יותר מידי (חודש-חודש וחצי נראה לי יהיה הזמן המקסימלי)

      הגב
  • 18. azouri5  |  ינואר 5, 2013 ב- 6:03 pm

    היי,המרק נראה מעולה.הצעה לייעול ההפרדה .לבשל את המרק בסיר של פסטה עם רשת.את הירקות יש לשים ברשת.ואז ההפרדה בין המרק הצח לירקות מתבצעת בנוחות ובמהירות.טוב במיוחד גם שיש חתיכות עוף..ללא טבעונייםץ

    הגב
    • 19. shakeyourtofu  |  ינואר 5, 2013 ב- 9:00 pm

      אין לי סיר כזה לצערי אבל רעיון מצוין .. על העוף נוותר 🙂

      הגב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed



%d בלוגרים אהבו את זה: